×
Hajban erősek vagyunk

Tel.: (+36) 1/238-0157
info@szalonline.hu

Kosár: Még üres

Blog bejegyzés

Maszk vagy kondicionáló ?

2015. Január 23. 13:07 - shopadmin

Nagyon sokan teszik föl a kérdést nekünk, hogy akkor most melyiket kell használni, miért nem elég csak kondicionálót, mire jó a hajmaszk.... ?

 


Ahhoz, hogy tudjuk mikor mire van szükségünk, először is tisztázni kell néhány fogalmat.

 Kondicionáló

A kondicionáló segít a haj PH értékétének csökkentésében, ami a sampon hatására növekedett. A hajszál védőburka, vagy más néven a kutikula nyitottabbá vált, a hajszál sérülékenyebb így. A kondicionálónak nagyon fontos a szerepe, segít bezárni a hajszál szerkezetét. A legtöbb kondicionáló a hajszál felületén fejti ki a hatását, nem hatol be a hajszál szerkezetébe. Mindig használjunk kondicionálót mivel segít még az elveszített nedvesség helyreállításában is.

A sampon és a kondicionáló választásakor fontos szempont hogy ugyanazt a márkát válasszuk, mivel a gyártók úgy fejlesztették ki a termékeket, hogy együtt használva érik el a legjobb hatást.

 Hajpakolás

A hajpakolás a hajszál szerkezetében fejti ki a hatását, más néven a kortexben. Ha másképpen szeretnénk megfogalmazni a pakolás a mélyen ható kondicionáló amely sokkal több tápláló anyagot tartalmaz. Ilyen például az újraépítő pakolás amelyben javarészt protein hatóanyag van és erősíti a hajat, valamint a hidratáló pakolás amely a haj nedvességtartalmát hozza egyensúlyba.

              

Maszk 
A maszk hasonlóan a hajpakoláshoz táplálja és hidratálja a hajat, a hajszál szerkezetében fejti ki jótékony hatását, így tulajdonképpen ez is egy mélyen ható kondicionáló.

Összefoglalva míg a kondicionálók a hajszál felületén, a maszkok a hajszál szerkezetében hatnak. Ezért nagyon fontos a sorrend, vagyis samponozás után törölköző száraz hajra tegyük a maszkot, hagyjuk hatni 5-10 percig minimum. Ezalatt az idő alatt a maszkban levő hatóanyagok szépen bejutnak a hajszál szerkezetébe. Mossuk le majd fejezzük be a hajápolást a szokásos kondicionálóval, amely bezárja a hajszál szerkezetét, ezzel együtt a korábban bejuttatott hatóanyagot is.

Nincs is más dolgunk, mint bezsebelni a "de szép a hajad", vagy a "milyen fényes a hajad" dicséreteket. 
Maszkot, pakolást elég  havonta 2-3 alkalommal, vagy hetente 1 alkalommal, attól függően milyen állapotban van a hajunk.  A kondicionáló használata viszont kötelező! :)


Tetszett a cikk?

Köszönet, ha megosztod barátaiddal !

Viber megosztás - Viber telepítése szükséges

Kövess minket, ahol csak tudsz:

Hozzászólások

Hozzászólás 2015. 01. 28. 10:58 -
Nagyon jó ez a cikk! :) Sose tudtam mi a helyes sorrend, mostmár tudom! Sampon - hajmaszk - kondicionáló :) Köszönöm!

Lapozás: [1] [2] [3]

Új hozzászólás

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Az üzenet:
Spam védelem: mennyi 9 + 1?